La nostra raó de ser

Si miro enrere, m’inunda certa nostàlgia, però respiro profundament i el meu present em commou encara més, conscient o no, que la nostra empresa fa 50 anys. M’atreveixo a reconèixer que és tot un orgull i, sobretot, sabent que mantinc la voluntat de continuar sent imperfecte.

És meravellós complir mig segle fent el que a hom més li agrada. Si penso en els orígens, fomentar la cultura del gelat artesà es va convertir en tot un repte. En els 80, amb el gelat de gambes o de roquefort, vam intentar sorprendre els sentits, obrir una altra perspectiva gastronòmica del producte “gelat”. En aquest punt ja volíem ser diferents.

Mentre la pasta semblava estar adormida, relegada a pocs que apreciaven el seu procés artesanal i la seva qualitat. També volíem anar més enllà. Per això, esdevenim representants del processos lents, defensors dels antics sistemes a baixa temperatura d’assecat i exploradors d’horitzons nous, barreja de sabors de la mar i de la muntanya. Així van néixer les Angulas de trigo. I continuàvem amb les nostres intencions arriscades d’innovar començant sempre des del “Made in Italy” per endinsar-nos en un terreny inèdit o inexplorat.

El 1997, Sandro Desii canviat la pell, es transforma. A la qualitat del producte li mancava un vestit nou i més personalitat. Així, la nostra marca va començar a respirar colors, sabors, textures i passió per posicionar-se en els valors autèntics que podem imaginar per al nostre futur.

Més recentment, les importacions de sèmola de blat dur del sud d’Itàlia, la millora diària de receptes de gelats, la tecnologia justa i necessària que cal per a respectar el valor de la “mà”, les idees gastronòmiques que transformen un ravioli en un “snack” amb farcits originals, gelat amb base d’oli d’oliva verge extra… són els eixos de la roda que no s’atura, potser de la màquina del temps, que no només està “pensant en el passat per recordar el futur”, sinó que és la inèrcia de la curiositat i la passió de fabricar el que ens empeny com a font d’inspiració per a la nostra propera generació.

Personalment, conscient de la bona herència, prefereixo projectar juntament amb el meu equip i seguir gaudint d’un altres 50 anys creant, perquè, al capdavall, és la nostra raó de ser.

El nostre desig més sincer per a aquestes Festes és difondre l’esperit d’explorador per provocar la curiositat i aprendre cada dia com si fos el primer.

Bones festes!

Sandro Desii