La botiga de Muntaner

TORNAR

La botiga del carrer Muntaner                                                           Nadal de 2016

 

Enguany la meva carta de Nadal té un matís més personal que mai… és una carta emotiva i d’agraïment a qui em va mostrar el valor del treball i de la família: el meu pare .

Intentant fugir de cert to afligit, sí que vull expressar com la figura de Marino Desii va influir a la història de la meva família i de la meva empresa, que aviat farà 50 anys.

Encara recordo la seva vestimenta italiana portada sempre amb elegància, mentre es concentrava per decidir amb fermesa de les obligacions de la botiga italiana que regentava amb la meva mare. Treballaven sense descans, fins i tot, els diumenges quan abans pocs comerços obrien. El forn de les pizzes, les pastes fresques, els embotits I els guisats Italians, els primers gelats… atreien clients sempre fidels a aquella aroma tan inoblidable de tomàquet i alfàbrega o de lasanya acabada de fer .

Tanmateix, a la botiga ─així la denominàvem afectuosament─ no només s’ensumaven les olors, sinó també valors com l’esforç, el sacrifici, l’organització, la professionalitat, la creativitat, el risc… en definitiva, moltes experiències i anècdotes que combinaven certes imperfeccions a vegades, però també grans encerts. L’amor per l’autenticitat, la qualitat, el respecte a la tradició i l’afany per a innovar ja es podia respirar en aquell local que, sense adonar-nos-en, s’ha convertit en els pilars del que som ara.

Pocs anys després, el mateix esperit es va traslladar a la Colònia tèxtil Sedó d’Esparreguera, la nostra seu actual. Cada racó, cada estança, el celler, cada esglaó, del nostre antic palau industrial porta la petjada del meu pare. La seva saviesa arquitectònica va ser la clau per a remodelar el nostre Centre d’Investigació i donar-li ànima.

Enguany, miro enrere i reconec que el seu rigor i la seva valentia em van obrir camí. Le seves doctrines em donen alè a diari per a construir el futur i la certesa que la millor empresa del món és la meva família, amb la tercera generació al capdavant.

Per aquestes festes, faig una apel·lació al sentit de família i ser agraïts per l’amor més incondicional que existeix: el d’un pare a un fill. Buon Natale, Babbo! Sempre estaràs al meu costat!

Bones Festes i Feliç Any Nou!

firma-sandro

Sandro Desii